Airsoft - Paintball Jungle Amsterdam - Paintball Jungle Amsterdam

Airsoft

Vanaf 2018 is het mogelijk om airsoft skirm te organiseren op het park van Paintball Jungle.

Wat is airsoft

Airsoft is een sport die bestaat uit drie disciplines, namelijk: IAPS (International Airsoft Parcour Shooting), kaartschieten en re-enactment.

Voor airsoft wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde airsoftapparaten. Dit zijn apparaten waarvan de buitenkant op een vuurwapen lijkt, maar waarmee enkel balletjes van 6mm afgeschoten kunnen worden. Deze balletjes worden ook of pellets en BB’s (“bie-bie”) genoemd. De apparaten gebruiken een aantal verschillende aandrijfsystemen: electrische aandrijving, veerdruk of een samengeperst gas zoals butaan en CO2.

In Nederland is de sport sinds 15 januari 2013 toegestaan. De Wet wapens en munitie is hiervoor aangepast. Dat maakte airsoft in Nederland legaal, maar er zijn wel regels aan verbonden. In de overige Europese landen is airsoft ook legaal. Airsoft is een sport die over de hele wereld gespeeld wordt.


Ook airsoft als hobby?

Om ook airsoft te kunnen spelen dient er aangemeldt te word bij de NABV (Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging)
Een houder van een airsoftwapen moet voldoen aan:

  • Minimale leeftijd 18 jaar
  • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
  • Lidmaatschap van een door de minister erkende airsoftvereniging. De NABV is voor zover bekend de enige. Een andere vereniging heeft in 2013 erkenning aangevraagd.
  • Niet-ingezetenen van Nederland die de airsoftsport beoefenen, krijgen toestemming om aan evenementen in Nederland deel te nemen.
  • Wilt u op de hoogte blijven over airsoft bij Paintball Jungle wordt dan lid op onze facebook of bekijk de website van airsoft club amsterdam

Onze speelvelden

Broken City
Ghost Town
Jungle Trail
Kwai Bridge
Tournament Paintball
Battle Trenches
Mu Nung Kai Village
Camp Harlem
Fuel Dump
Fishermans Warf