Paintball Club - Paintball Jungle Amsterdam - Paintball Jungle Amsterdam

Paintball Club

Paintball Club Amsterdam is een initiatief van Paintball Jungle. , oprichters zijn Hanneke Breukels & Rob van Zweeden. Paintball Jungle biedt al vanaf 1986 paintball aan en is één van de pioniers van paintball in Nederland. Paintball Jungle is ontstaan uit de club, de club was er eerder dan het officiële bedrijf dat pas in 1989 is ingeschreven bij de KVK.
Paintball Club Amsterdam is de oudste paintball club van Nederland. Het was de eerste plek waar spelers met een eigen uitrusting terecht konden om paintball als hobby te beoefenen. Naast deze club dagen organiseerde de club als eerste een landelijke competitie en diverse lokale toernooien. Daarnaast organiseerde de club verschillende evenementen, zoals paintball film avonden, clinics met bekende buitenlandse pro teams en supporters busreizen naar de grote internationale Millennium toernooien.

banner 1

uitgangs punten

PCA heeft een aantal uitgangspunten die in de basis van onze club liggen. Wij willen een veilige en gezellige plek bieden aan iedereen die paintball als hobby wil beleven. Hierbij maakt het niet uit wat voor speler je bent, de recreatieve speler die eens per maand wil komen spelen maar nog niet beschikt over een eigen uitrusting tot de fanatieke wedstrijdspeler die wekelijks komt trainen op ons sup’ airball veld.
We respecteren hierbij elkaar en de locatie waar we gebruik van mogen maken. Plezier staat voorop en zaken als vals spelen en agressie hebben in onze club geen plek.

join the club

Club dagen

Paintball Club Amsterdam organiseert elke 1e / 2e zondag van de maand haar clubdag. Je kunt dan van 11:00 tot 17:00 uur komen spelen. Je wordt begeleid door professionele marshalls van Paintball Jungle. Zij begeleiden de games, houden de veiligheid in de gaten en zorgen ervoor dat je tijdens een clubdag lekker veel games kunt spelen.
De maximale snelheid is 280 fps. En het is niet toegestaan om eigen paint te gebruiken. Paint moet gekocht worden van Paintball Jungle. Leden kunnen rekenen op zeer gunstige prijzen voor paint, er is al paint verkrijgbaar van af 40,00 p/doos van 2000 stuks.

speelklassen

Klasse 1: Mechanische markers
Binnen deze klasse vallen alle mechanische paintballwapens, zoals verschillende modellen van Tippmann (zoals de Model 98), BT paintball, Piranha, enzovoorts. Deze wapens worden niet elektronisch aangestuurd. Natuurlijk mogen zij wel voorzien van cosmetische upgrades als hoppers, stocks of hoppers. De mechanische klasse speelt op alle speelvelden van het park van Paintball Jungle incl. Supairball. Maximale snelheid van de wapens is 280 feet per second.

Klasse 2: Elektronische markers
Binnen de elektronische klasse vallen kort gezegd alle wapens met een batterij, zoals de Dye DM en NT, Planet Eclipse modellen enzovoorts. Deze wapens mogen max 10.5 paintballs per seconde schieten (Millennium regels). Hierbij geldt ook een maximale snelheid van 280 fps. Ook deze klasse kan/mag gebruik maken van alle velden van Paintball Jungle.
Voor spelers van Klasse 1 is het altijd toegestaan om vanaf 11.00uur al mee te spelen met Klasse 2. Andersom is dit nooit toegestaan.

Let op! Het Sup’Airball veld is operationeel van maart tot en met oktober.
I.v.m. weersomstandigheden en algemeen onderhoud aan grasveld en speelveld is er geen SUPAIRVELD beschikbaar vanaf November tot Februari!

Lidmaadschap

Om lid te kunnen worden betaal je een eenmalig bedrag van € 100,-. Met deze bijdrage wordt je opgenomen in de ledenadministratie en krijg je het recht om toegang te krijgen tot onze clubdagen en opendagen

Wordt lid

bezoek de website

Onze speelvelden

Broken City
Ghost Town
Jungle Trail
Kwai Bridge
Tournament Paintball
Battle Trenches
Mu Nung Kai Village
Camp Harlem
Fuel Dump
Fishermans Warf